logo
Wonen

Zijn elektronische deursloten veilig?

De laatste jaren winnen slimme deursloten zoals de Nuki Smartlock en de Nemef Entr aan populariteit. Overweeg jij om je huis te beveiligen met elektronische sloten? En twijfel jij of een slim slot wel zo veilig is?

SKG keurmerk

De meeste slimme sloten die worden verkocht beschikken over een SKG keurmerk. Dit houdt in dat deze sloten bescherming bieden tegen inbraak. Let er tijdens het kopen van een slim slot op dat deze beschikt over het SKG keurmerk. Deursloten zonder SKG keurmerk hoeven niet onveilig te zijn (misschien zijn deze nog niet getest), maar bieden geen zekerheid.

Versleutelde informatie

Elektronische deursloten zijn misschien nog wel moeilijker te kraken dan gewone sloten. Dat komt omdat deze sloten worden beveiligd met een code die vrijwel niet te kraken is. Het is eigenlijk hetzelfde als met internetbankieren; internetbankieren is 99,99% betrouwbaar, maar er kan altijd een lek in komen. Veel elektronische sloten zijn uitvoerig getest en daaruit is gebleken dat elektronische sloten over het algemeen zeer veilig zijn. Je moet er echter wel op letten dat je een goed slim slot koopt.

Waar je op moet letten

Met een elektronisch slot kun je veel verschillende mensen toegang geven tot je huis. Het is belangrijk dat je via een app bijhoudt wie er beschikken over toegang tot jouw huis. Verder is het van belang om bij te houden wanneer deze personen jouw deur hebben geopend. Een regulier slot moet je meteen vervangen als je een sleutel kwijt bent, bij een elektronisch slot is dat niet nodig.

Samengevat: slimme sloten zijn zeer veilig!